Bissell stoomreinigers; eenvoudige, slimme en megakrachtige vloerreinigers

Het is inmiddels weer twee weken geleden dat ik schreef over de Bissell AirRAM, de steelstofzuiger waarmee Bissell Noord-Amerika en een deel van Europa al heeft verovert en waarbij Nederland nu aan de beurt is. Heeft u dit artikel nog niet gelezen en bent u benieuwd, lees hem dan rustig hier nog eens terug. Vandaag het derde hoofdstuk van de Bissell-tetralogie op het NoviSell Blog. Dit keer staan de stoomreinigers van Bissell centraal en ook hiermee hebben zij er alles aan gedaan om de Nederlandse harten veroveren.

Snel aan de slag met uw Bissell stoomreiniger

Bissell komt met twee modellen stoomreiniger naar onze markt, de Bissell Lift Off en de Bissell Power Fresh. Alhoewel er onderling nog wel wat verschillen zijn, is de basis van beide stoomreinigers hetzelfde; de Flash Heater technologie. Dankzij deze technologie is de stoomreiniger binnen 30 seconden volledig op temperatuur om te beginnen met reinigen, is hij zeer compact, wordt de stoom perfect naar de stoomkop vervoerd en gaat er geen stoom verloren. Hierdoor kunt u razendsnel aan de slag en zijn beide stoomreinigers zeer effectief in resultaat.

Doodt bacteriën, geurtjes en schimmels

Er is al erg veel geschreven over stoomreinigers en de werking van stoom en dat is ook wel logisch. Waar u vroeger nog met de dweil aan de slag ging, is er inmiddels een geheel nieuwe manier van schoonmaken. Eén die veel beter is voor uw gezondheid. Verschillende tests hebben namelijk aangetoond dat met de kracht van stoom maar liefst 99,9% van alle schimmels, bacteriën en nare geurtjes worden opgenomen. U maakt uw vloer dus echt goed schoon en dit is met de Bissell stoomreinigers niet veel anders.

Wat hebben de Lift Off en Power Fresh gemeen?

Zoals net al gezegd is de basis voor de stoom bij beide apparaten gebaseerd op dezelfde technologie. Dat is ook wel te begrijpen, want Bissell heeft veel onderzoeken hier op gericht en met deze technologie zeggen zij de meest effectieve methode te hebben gevonden. Naast de Flash Heater Technologie zijn er nog wel andere dingen die de Bissell Power Fresh en Bissell Lift Off gemeen hebben.

Regelbare stoom

Omdat niet iedere vloer dezelfde hoeveelheid stoom nodig heeft om schoon te worden, een laminaatvloer heeft bijvoorbeeld minder stoom nodig dan een plavuizenvloer, zijn beide Bissell stoomreinigers uitgerust met de mogelijkheid de hoeveelheid stoom zelf te regelen. Zo bepaalt u dus precies hoeveel stoom er uit de stoomkop komt en gebruikt u niet onnodig veel stoom en energie.

Stoomtoets

Het is eigenlijk een beetje raar, maar veel stoomreinigers hebben dit probleem nog steeds. Zodra de stoomreiniger op temperatuur is begint hij te stomen als een gek, ook als u even rustig wilt gaan zitten blijft de stoomreiniger stomen totdat de tank weer leeg is. En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat verschrikkelijk irritant is. Met de Bissell stoomreinigers heeft u dit probleem niet meer. Beide stoomreinigers zijn namelijk voorzien van een stoomtoets, waarmee u de ‘leidingen’ open zet en er stoom uit de stoomkop kan komen. Ook hierdoor verspilt u geen stoom en energie en kunt u met stoom reinigen als u dat wilt.

Flexibel

Iets wat alle Bissell apparaten, zo ook de Power Fresh en de Lift Off, hebben is de enorme flexibiliteit en manoeuvreerbaarheid. Ze glijden over uw vloer zonder dat u er moeite voor hoeft te doen en alles klikt, schuift en glijdt uitstekend in elkaar. De stoomkop van beide stoomreinigers is daarnaast ook nog los van het stoomreservoir gekomen, zodat deze nog vrijer te gebruiken is. Hierdoor glijdt u eenvoudig onder banken, kasten en stoelen.

Power Fresh of Lift Off?

Bissell zal wel heel gek zijn als zij met twee identieke stoomreinigers naar Nederland zou komen. Bissell wil uw hart veroveren en dan moet u niet de gelegenheid om zo maar over te kunnen stappen naar een identiek apparaat. Gelukkig zijn er dan ook best wel vlakken waarop beide Bissell stoomreinigers van elkaar verschillen.

Vloer- en handstoomreinigerBissell lift off handstoomreiniger

Daar waar de Bissell Power Fresh alleen gemaakt is voor het reinigen van uw vloer, daar gaat de Lift Off juist wat verder. Dankzij de uitneembare tank koppelt u hem los van de steel en gebruikt u hem als handstoomreiniger. De handstoomreiniger is tevens voorzien van een handige slang, zodat u het waterreservoir op bijvoorbeeld uw aanrecht zet een alleen het hulpstuk in uw handen houdt. Met de Bissell Lift Off worden namelijk verschillende accessoires geleverd waarmee u vervelende schoonmaakklusjes makkelijker en beter kunt doen.

Geurdisks & Schrobborstel

Geurdisks geven je vloer een heerlijke geurDe Bissell Power Fresh is, zoals daarnet gezegd, alleen gericht op het reinigen van uw vloer. Het is dan ook niet gek dat juist dit model wordt geleverd met heerlijke geurdisks. Deze disks doet u in het netje van de Microban schoonmaakdoek en geeft een heerlijke geur aan uw vloer. Een revolutie in de wereld van reinigen met stoom.

Daarnaast is de Power Fresh voorzien van een kleine, krachtig borsteltje aan de stoomvoet. Deze klapt u uit als u een hardnekkige vlek tegenkomt, u schrobt de vlek los en haalt daarna de stoomreiniger nogmaals over de vlek.

Bissell

Het grootste verschil tussen de twee Bissell stoomreinigers is dus dat de ene (Power Fresh) gericht is op alleen het schoonmaken van uw vloer en de andere (Lift Off) zowel een vloer- als handstoomreiniger is. Bepaal dus voor uzelf wat u van plan bent te doen met uw Bissell stoomreiniger en maak aan de hand hiervan uw keuze. De Bissell Power Fresh is al verkrijgbaar voor € 139,95; de Bissell Lift Off is iets duurder en kost € 179,95. Uiteraard bij NoviSell, de specialist voor uw Bissell producten.

P.S. Ben ik nou vergeten de stoomreinigers met andere merken te vergelijken. Uit de vorige twee Bissell-hoofdstukken mag wel duidelijk zijn dat Bissell uitblinkt ten opzichte van zijn concurrentie, ook bij de stoomreinigers is weer het geval. Zowel qua stoomkracht en vermogen als voor de schoonmaakresultaten en gebruiksvriendelijkheid.

Berichten

Bericht(en)

NOVISELL © 2015 Frontier Theme