Is de NutriBullet beter dan de Magic Bullet?

Is de NutriBullet beter dan de Magic Bullet?

Eén van de meest gebruikte en verkochte TV-producten, de Magic Bullet, heeft er een concurrent bij gekregen. Met de NutriBullet is er een soortgelijk product op de markt gekomen die in veel opzichten gelijk is aan de Magic Bullet. Of lijkt dit in eerste instantie het geval, maar blijkt het uiteindelijk niet zo te zijn? Wat is het verschil tussen de beide apparaten en welke bullet is nou geschikt voor het bereiden van gerechten of het maken van vitaminedrankjes? De NutriBullet is nieuwer, dus mag dan ook worden aangenomen dat hij ook beter is? In dit artikel leest u wat het grote verschil is tussen beiden en welk welke versie nou beter is. De NutriBullet of de Magic Bullet? In eerste instantie lijken beide producten enorm op elkaar. Beiden een grijze unit en een doorschijnende beker met een snijblad onder in de beker. Niet veel om te vergelijken dus. Over smaak valt namelijk niet te twisten en ik ga dan natuurlijk ook niet zeggen dat ik de NutriBullet er beter uit vind zien. Uiteindelijk gaat het om de prestaties en daar zijn gelukkig genoeg verschillen in te ontdekken.

De motor

Het eerste grote verschil is het vermogen van de motor van de apparaten. Daar waar de Magic Bullet beschikt over een 250 Watt motor is die van de Nutribullet met 600 Watt bijna 2,5 keer zo sterk. De sterkere motor van de NutriBullet is dan ook de basis voor betere en fijnere resultaten in de beker. Alles wordt simpelweg fijner gemaald dan in de Magic Bullet.

ExtractorBlade

NutriBullet Extractor Blade

Mesbladen

Niet alleen de sterkere motor is daarentegen de oorzaak van een fijnere verwerking van de ingrediënten. De Magic Bullet wordt standaard geleverd met een Cross Blade en een Flat Blade. Beiden zijn perfect voor het vermalen, snijden en hakken van ingrediënten. De NutriBullet is echter voorzien van het nieuwste type blade, de Extractor Blade. Dankzij de positie van de messen en de vormgeving van de messen zal alles wat langs deze messen komt worden De ingrediënten in de Magic Bullet worden dus grover gehakt, gesneden of vermaald, terwijl ze in de NutriBullet echt verpulverd worden. Het is echter wel moeilijk te zeggen wat nou beter is. Wilt u grof amandelschaafsel, dan is de Magic Bullet uw apparaat, maar wilt u fijn amandelpoeder dan juist de NutriBullet. verpulverd. Zelfs de hardste zaden.

Extracten of pureren

Dankzij het verschil in de mesbladen moet u goed nadenken wat u nou verwacht van het apparaat. Wilt u dat het apparaat u zal helpen in de keuken en snel een uitje hakt, een pastasaus maakt of noten grof hakt, dan raadt ik u de Magic Bullet aan. Zijn zwakte, de mindere bladen en motor vermogen, wordt dan misschien wel een sterkte doordat hij niet alles fijnmaakt. Koopt u echter het apparaat om gezonde drankjes te maken, zodat u iedere morgen met een vitaminebom kunt beginnen, dan is de NutriBullet vele malen geschikter dan de Magic Bullet. De NutriBullet verpulvert de ingrediënten tot een vitaminerijk sap. Ook de vitaminerijke schil wordt meeverpulverd. Bij de drankjes met de Magic Bullet houdt u altijd grove stukjes in uw drank, hoelang u de messen ook laat draaien.

Inhoud

Beide apparaten worden geleverd met een uitgebreid accessoirepakket. In hoeverre verschillen de accessoires van beide apparaten van elkaar?

Wat krijgt ik bij de NutriBullet?Wat krijg ik bij de Magic Bullet?
NutriBullet UnitMagic Bullet Unit
Extractor BladeCross Blade
Flat BladeFlat Blade
Grote Mixbeker met handvat (700 ml)Grote Mixbeker (530 ml)
Kleine Mixbeker met handvat(350 ml)Kleine Mixbeker (350 ml)
Kleine Mixbeker (350 ml)2 Shaker/Stomer Deksels
Snelstart gids4 Feestbekers met gekleurde ringen
ReceptenboekReceptenboek
2 Afsluitdeksels2 Afsluitdeksels
Juicer Hulpstuk
Blender Hulpstuk

Ook hierin is het verschil in werking te zien. De NutriBullet die meer gefocust is op het maken van vitaminedrankjes en de Magic Bullet die met verschillende kookaccessoires zijn prestaties op kookvlak extra kracht bijbrengt.

Schoonmaken

Misschien wel het meest praktische. Beide producten zijn eenvoudig in gebruik, maar zijn ze net zo makkelijk schoon te krijgen als dat ze smerig te maken zijn? Het antwoord: ja! De unit blijft bij normaal gebruik schoon. Mocht er een druppeltje opkomen, dan is hij eenvoudig af te doen met een vochtige doek. Verder kunnen van beide producten de (mix)bekers gewoon in de vaatwasser, waardoor u er geen enkel omkijken naar heeft. Daarnaast wordt bij beide apparaten aangeraden de messen met de hand te wassen. In de vaatwasser kunnen ze door de hoge, langdurige temperaat uit gaan zetten waardoor de messen daarna gaan lekken in de bekers. Even schoonmaken in een warm sopje en u kunt ze blijven gebruiken. Hierin zit dus totaal geen verschil.

Al met al ….

Mocht u twijfelen over het aanschaffen van één van de apparaten, dan denk ik dat het verstandig is om na te gaan denken waar u het apparaat voor wilt gebruiken. Zoals gezegd blinken beide apparaten uit in hun eigen ding. De Magic Bullet is de ideale keukenhulp en zal zeker vaak gebruikt worden. Daarnaast is hij met zijn €59,95 zeker het overwegen waard. Echter vind ik het bedrag van €98,- voor de NutriBullet zeker meer dan waard. Ik zocht zelf een apparaat om vitaminedranken te maken en in de NutriBullet heb ik daarin mijn oplossing gevonden. Als dat is waar u uw apparaat voor wilt gebruiken, dan raadt ik u aan voor de NutriBullet te gaan en iets meer geld eraan uit te geven. Uiteraard is de keuze geheel aan u. Waar ik wel van overtuigd ben is dat, welk product u ook kiest, hij u zeer veel werk in de keuken zal ontnemen en het leuk zal zijn om met het apparaat te werken.

Visit me on Google+ Joey

Berichten

Bericht(en)

NOVISELL © 2015 Frontier Theme