Kerstdiner – een goed begin is het halve werk

Kerstdiner: De perfecte kersttafel

Nog 2 weken en dan staan de kerstdagen weer voor de deur. Twee -of misschien zelfs drie- dagen gezellig met de familie samenzijn en genieten van elkaars gezelschap, maar ook de perfecte gelegenheid om indruk te maken op uw (schoon)familie en vrienden door te laten zien welke topchef er in u schuilt. U wilt graag een diner op tafel zetten waar volgend jaar met kerst nog steeds over gesproken word! Bent u dit jaar de pineut om het diner te verzorgen, dan zal dit artikel u helpen bij het organiseren en het feilloos indekken van de tafel.

Een goed kerstdiner valt of staat uiteraard met een goed ingedekte tafel waarmee de monden van uw gasten van verbazing open zullen vallen. De eerste eye-catcher zullen het servies en bestek zijn. Als de first-impressions niet goed zijn, dan kunt u doen wat u wilt, maar komt het niet meer goed!

Servies en bestek – essentieel!

Zorg dus voor een servies dat er allemaal hetzelfde uitziet. Dus niet 3 borden met kerstbomen en 5 borden met de leuke letters op de rand. Nee! Zorg dat alle servies uit één serie is en in sfeer van het diner, u bepaalt namelijk alles zelf. Een strak diner verdient een strak uitziend servies en dito bestek. Wat dacht u bijvoorbeeld van de 12-persoons Namur Bestekset van CS Solingen? Of heeft u een klassiek menu samengesteld? Dat verdient natuurlijk een klassieker servies met bijvoorbeeld de 12-persoons Baguette Bestekset eveneens van CS Solingen.

Glaswerk en drank

Wijnkoeler Grosetto - NoviSell.nlZo, de eerste stap is gezet, over naar het glaswerk en alles wat hieromheen komt kijken. Natuurlijk zorgt u voor de juiste (wijn)glazen. Juiste witte en rode wijn glazen brengt u naar de volgende fase. Hoe mooi uw glazen ook zullen zijn, de wijn zal nooit lekker worden als hij niet op de juiste temperatuur wordt geserveerd. Houdt uw fles wijn dan ook op de juiste temperatuur in de strakke wijnkoeler Grosetto. Met de kurkentrekker Huaraz opent u uw favo fles trouwens op een elegante manier, zonder dat spetters uw splinternieuwe kerstjurk zullen bereiken.

Breng sfeer

De basis staat nu, maar uiteraard dient er nog een beetje sfeer gecreeërd te worden (voor het geval de boom, muziek en het samenzijn dit al niet doet). Jarenlang worden mooie kaarsen midden op tafel geposteerd en vele malen gaat dit maar net goed. Tot het moment dat er één omvalt en het bord van uitgerekend schoonmoeder onder het kaarsvet zit. Dat zijn geen punten!!

Met de Cozy Candles brengt u diezelfde sfeer op tafel, maar zonder het gevaar te lopen heet kaarsvet over uw eten te krijgen. Cozy Candles lijken namelijk echte kaarsen, maar dat zijn de eigenlijk niet. Bovendien worden ze niet heet, zodat uw koude gerechten niet lauw zullen worden.Servetringen Vesoul

“Shit, de servetten!”

Denkt u eindelijk klaar te zijn, bent u de servetten vergeten. Servetten in alle maten, soorten en design, kies de juiste voor uw tafel en presenteer ze met de mooie servetringen Vesoul. Zo maakt u van uw vergeetachtigheid een eye-catcher tijdens het kerstdiner.

Serveren

Eindelijk is alles af en kunt u uw diner gaan serveren. En als uw gasten al niet stil waren van de kersttafel, dan zullen ze dat wel worden van uw diner, want dat maakt natuurlijk heel de avond af. Heeft een u een heerlijke amuse gemaakt, presenteer deze dan op de amuselepels van CS Solingen. Elegant en strak! En moet er iets op tafel wat warm gehouden moet worden, zet dan de Nantes Rechaud op tafel. Alles blijft dan lekker warm.

Genieten!

Na al dat harde werk van het afgelopen jaar en bovenal de dag van uw kerstdiner mag u niet ook genieten van de chef die in u zit. Zo beleeft u Kerstmis pas echt op een heerlijke manier. NoviSell wenst u en uw gasten in ieder geval veel plezier tijdens de aankomende feestdagen!

P.s. Schrik er niet van dat uw gasten sprakeloos zullen zijn aan uw schitterende kersttafel!

Hulp bij het tafel dekken

Geheugensteuntje voor het indekken van uw tafel

 

Berichten

Bericht(en)

NOVISELL © 2015 Frontier Theme