Tips voor uw Pizzarette-avond

Pizzarette tips en adviezen

Over een aantal dagen is het zover, Kerstmis 2013! Iedereen geniet hier uiteraard op zijn eigen manier van. De ene staat uren in de keuken en sloof zich ontzettend uit met een 5-gangen kerstdiner, de andere bekijkt het wat beter en laat iemand voor hem of haar koken. Gourmetten is daarnaast al jarenlang de uitkomst bij uitstek voor degene die niet uren in de keuken wenst te staan. Even snel de pan op tafel en iedereen kan voor zichzelf bakken.

Een aantal jaar geleden heeft de Pizzarette echter zijn intrede gedaan en begint de gourmetpan beetje bij beetje van zijn troon te stoten. Steeds meer mensen genieten met de kerst van hun zelfgemaakte mini-pizza’s. Zo lijkt het alsof je in de keuken staat, maar zit je gezellig aan tafel, rondom de terracotta-koepel.

Voor iedereen die met kerst geniet van de kunsten van de Pizzarette en voor iedereen die buiten de kerst gaat pizzaretten is deze handige tipgids geschreven. Wat kunt u doen of optimaal te genieten en hoe geniet u het langst van de Pizzarette. Nou, zo dus…

Aan tafel…

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg dus dat al uw favoriete ingrediënten gesneden zijn en klaar staan op tafel.
 2. Een lekker glas wijn is natuurlijk heerlijk, maar niet als deze kookt. Zet drank dus niet te dicht bij de koepel, want voor je het weet heb je glühwein.
 3. Waarschuw iedereen voor de warme koepel, het laatste wat je wilt is 2 verbrande handen.
 4. Beleg niet heel je pizza en houdt ongeveer een halve centimeter van de rand open. Hierdoor wordt de korst knapperig
 5. Eindig je pizza met je favoriete kaas en maak een perfecte bovenlaag
 6. Schuif je pizza diep genoeg in de Pizzarette, anders bakt hij niet gelijkmatig
 7. De spatels worden warm. Leg ze dus op een veilige plek als u uw pizza aan het eten bent!
 8. Het ene ingrediënt heeft langer nodig dan het andere, zorg dus dat u dit in evenwicht houdt en geduld blijft houden. Hoe moeilijk het ook is!

In de keuken…

Aan al het leuke komt een eind, dus ook aan het pizzaretten. Natuurlijk wilt u hem een volgende keer weer kunnen gebruiken, dus is het belangrijk dat u de pizzarette op de juiste manier schoonmaakt. Hier enkele handige tips, die ervoor zorgen dat uw pizzarette langer mee zal gaan.

 1. Laat de pizzarette goed afkoelen voordat u hem schoonmaakt. Dit voorkomt brandplekken.
 2. De terracotta koepel is zeer kwetsbaar. Als hij warm is mag hij niet in aanraking komen met vocht, hierdoor kan hij namelijk gaan scheuren.
 3. De koepel kan niet in de vaatwasser! De spatels en bakplaat uiteraard wel.
 4. De unit bevat elektrische onderdelen, dompel hem dus niet onder in water maar doe hem met een vochtige doek af.
 5. De koepel wordt als het goed is niet vies, maar als u hem toch schoon wilt maken doe dit dan met warm water en een afwasborstel.

Chef de Pizza!

Wie is Chef de Pizza van uw familie?Wie is dé pizzachef van de familie. Is dat uw schoonmoeder, uw kleine nichtje of bent u dat juist zelf?
Beoordeel elkaars creaties en kom erachter wie de beste pizzachef is. De winnaar wordt beloond met een mooie prijs, de gouden koksmuts bijvoorbeeld.

Gebruik dit scoreformulier waarop de chefs in wording hun cijfers kunnen geven en gebruik dit totaalformulier om te kijken wie de pizzachef van de familie is!

Met de Pizzarette wordt kerst, Pasen, uw verjaardag of gewoon een gezellig avondje met vrienden werkelijk onvergetelijk. Haal er dus alles uit wat erin zit!

 

Berichten

Bericht(en)

NOVISELL © 2015 Frontier Theme