Slowjuicer of Sapcentrifuge, wat is het verschil?

Slowjuicer-Enrico

Iedereen kent het wel, twee stuks groente of fruit per dag en u zult zich een stuk gezonder voelen. Dat kan wel zo zijn en we kunnen het onszelf allemaal wel voor gaan nemen, de ervaring leert echter dat het nogal lastig is om dit voornemen om te zetten in actie. Het kost veel tijd, geld en moeite om telkens voldoende fruit in huis te hebben en dan moet het ook nog eens naar uw zin zijn. Behoefte dus aan een snelle, gemakkelijke oplossing!

De sapcentrifuge en de slowjuicer zijn beiden keukenmachines die de laatste jaren hun intrede hebben gedaan op de Nederlandse markt. Beiden bieden een uitstekende manier om en de aanbevolen hoeveelheid fruit en groente te nuttigen en dit op een leuke, snelle en goede manier te doen.

Beide apparaten worden echter door velen gezien als gelijk en ook ik rekende het als ‘één pot nat’. Maar wist u dat er een groot verschil is tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer? Welk verschil dat is, dat leest u nu!

Basis: fruit- en groentesap maken

Het klopt dat beide apparaten in de basis hetzelfde zijn. Ze willen er namelijk beide voor zorgen dat het sap uit groente en fruit wordt gehaald en wordt samengebracht in een gezonde, vitaminerijke fruitsap. Beiden dus het betere alternatief van de voorgeproduceerde fruit- en groentesappen  uit de supermarkt. Ondanks dat beide apparaten in de basis hetzelfde zijn, is er één enorm verschil wat grote gevolgen heeft voor het eindresultaat!

Slow en fast juicen

Het essentiële verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer is het feit dat een slowjuicer op een, hoe kan het ook anders, langzame manier al het sap, vitamine en mineralen uit uw ingrediënten zuigt. Een sapcentrifuge beschikt echter vaak over een vlijmscherpe rasp die met wel 20.000 rotaties per minuut de ingrediënten verpulvert. Supersnel denkt u, maar het heeft ook een nadeel.

Sapcentrifuge of SlowjuicerSapcentrifuge: minder smaak en vitaminen

Doordat de rasp in een sapcentrifuge zo snel draait, wordt er constant zuurstof door het sap gevoerd. Zuurstof dat al in enkele minuten oxideert in het sap. Dit ziet u doordat de kleur van het sap snel verandert en het vaste (vruchtvlees) zich scheidt van het vloeibare (sap).

Daarnaast ontstaat door de constante enorme snelheid van de rasp verhitting in het apparaat. Hierdoor wordt het sap blootgesteld aan hogere temperaturen, iets wat ten koste gaat van de smaak en het gezonde karakter van uw brouwseltje.

Beide problemen zorgen ervoor dat er belangrijke vitaminen, mineralen en enzymen verloren gaan en dus niet worden opgenomen in uw fruit- of groentesap.

Slowjuicer: puur en gezond

De Slowjuicer maakt echter gebruik van een compleet andere techniek. Dankzij de kneuzende, malende en persende werking van de juicer wordt op een langzame manier het pulp van het vocht en vitaminen gescheiden. Een slowjuicer draait met maximaal 200 rotaties per minuut rond, waardoor en geen hitte ontstaat en vitaminen en mineralen intact blijven.

De Slowjuicer zorgt dus voor een sap dat rijker is aan vitaminen en mineralen en wat ook nog eens lekkerder weg drinkt. Want dankzij de techniek van de slowjuicer wordt het pulp op een kundige wijze uit het sap getrokken en in een opvangbak gedeponeerd. Hierdoor komt er geen vies vruchtvlees in uw sap en houdt u echt een heldere, gezonde fruitsap over.

Als laatste hebben tests aangetoond dat de Slowjuicer vele malen meer sap uit de ingrediënten haalt dan een sapcentrifuge. Zo houdt u ook nog eens meer van dat geweldige sap voor uzelf!

Pulp is geen troep!Pulp uit de slowjuicer

Aan de ene kant blijft vitaminerijk sap over. Het sap dat u nodig zult hebben en een perfecte toevoeging is voor u dagelijkse eetpatroon. Aan de andere kant komt dus droge pulp uit.

Bijna iedereen gooit dit weg, maar ook dit is uitstekend te gebruiken in gerechten. Gebruik het om een groentebouillon te maken of als extra smaakmaker voor uw groenteschotel. Laat hiermee de chefkok in u spreken, want pulp is echt niet altijd afval!

Sapcentrifuge of Slowjuicer

Het moge duidelijk zijn dat mijn voorkeur uitgaat naar een slowjuicer. Een sapcentrifuge zorgt inderdaad sneller voor sap, maar dat wat uit de slowjuicer komt is rijker aan vitaminen en mineralen en smaakt daarnaast ook nog beter. Het duurt eventjes, maar dan heeft u wel een heerlijk sapje.

Daarnaast is het qua prijs tegenwoordig ook goed te doen. Waar een jaar geleden een goede slowjuicer honderden euro’s kostte, heeft u tegenwoordig voor nog geen € 90,- een uitstekende slowjuicer. De Enrico M-Line Slowjuicer is bijvoorbeeld een uitstekend begin van uw gezonde tour!

Slowjuicer actie

Berichten

Bericht(en)

NOVISELL © 2015 Frontier Theme