Funcooking, wat is dat dan?

Taart-maken-funcookingKoken wordt door velen in eerste instantie gezien als een verplicht nummertje na een zware werkdag. Denkt u eindelijk van de drukte op uw werk af te zijn, blijkt het thuis nog een tikkeltje erger te zijn en dan moet er ook nog eens iets op tafel komen. En zorg er maar gerust voor dat het goed smaakt, want de kinderen (en partner) zijn vaak de meest kritische jury die er is.

Koken klinkt dus niet als een hele grote pret, meer als een straf. Het is dan ook merkwaardig om de opkomst van de term Funcooking te zien. Alles wat met koken te maken heeft valt tegenwoordig onder funcooking, maar, zoals we daarnet zagen, zo FUN is het niet.

Ik vroeg me dan ook af, wat is funcooking nou eigenlijk? In mijn optiek is funcooking het samen ‘lekker’ koken van makkelijke en moeilijke gerechten. En als je deze definitie onder de loep neemt, dan krijgt de term Funcooking toch een hele andere lading, want inderdaad, cooking kan best fun zijn, vooral als je samen cookt.

Soorten funcooking

Met het samen ‘lekker’ koken in het achterhoofd is het dan ook eenvoudig om velen verschillende soorten funcooking van elkaar te onderscheiden. Funcooking kan eigenlijk overal, met iedereen en op allerlei manieren:

Funcooking buiten

Barbecue-mannen-funcooking

Als van oudsher rijgen we stukken vlees aan een stok, roosteren we groenten en bakken we vis buiten boven hete kolen. Barbecueën, wordt dit fenomeen genoemd, funcooking in optima forma. Gezellig samen aan tafel en, vaak de opscheppende mannen,  rondom de barbecue.

Maar ook het veel rustigere picknicken is een geweldige manier om, daar heb je hem weer, samen lekker te koken. Of het nou gezellig met het gezin op een heerlijke zomerse dag is of met de vri
endjes en vriendinnetjes van uw zoontje tijdens zijn kinderfeestje of tijdens een romantische goed voorbereide date is. Picknicken draait om één ding, samen zijn en koken.

Funcooking aan tafel

Natuurlijk hoeft u niet direct naar buiten te gaan om samen lekker te koken. Want, nummer één bezigheid met kerst, gourmetten is misschien wel de grootste funcooking-activiteit in de winter. Wat is er nou gezellig dan een groep vrienden uit te nodigen en gezellig de gourmetpan op tafel te gooien en alles door elkaar heen op de gloeiende plaat te gooien.

En wat te denken van het steengrillen en bakplaten, wat ook weer allemaal het gezelligst is als u samen bent. Of heeft u ooit wel eens in uw eentje gezellig gebakplaat?

Pizzarette-gezin-funcooking

Sinds enkele jaren is er zelfs een apparaat op de markt die het mogelijk maakt uw eigen pizza’s te maken. Natuurlijk is het bestellen van een hoop pizza’s en deze gezamenlijk opeten ook fun, maar van cooking is weinig sprake. Dankzij de Pizzarette maakt u met 4, 6 of 8 personen gezellig uw eigen mini-pizza’s en schuift ze zo in de oven. Zo wordt koken echt leuk en zelfs kinderen vinden een avondje pizzaretten een geweldige gebeurtenis.

Funcooking in de keuken

Taart-bakken-funcooking

Kinderen spelen sowieso een grote rol bij funcooking, want als uw kind het naar zij/haar zin heeft, dan tovert dat bij u ook al snel een glimlach op het gezicht. De keuken is dan ook logischerwijs de plek waar fun en cooking het vaakst samenkomen. Wat is er nou lekkerder dan op een zaterdagmiddag gezellig met uw kinderen een heerlijke taart te bakken, verse cupcakes te maken of de ouderwetse appelcake van oma na te maken. Oké, de berg afwas is enorm, maar het resultaat, trotse kinderen, maakt dat allemaal meer dan goed. ’s Avonds geniet u na met een heerlijke taartpunt, gemaakt tijdens jullie eigen funcooking-middag.

De revolutie in funcooking

Natuurlijk klinken alle mogelijkheden tot funcooking geweldig leuk, maar velen ervan zijn niet allemaal even goed voor uw strakke sixpack. Gezelligheid kent geen tijd en uw maag kent op een funcooking-avond dan ook geen maat. Resultaat op de weegschaal de volgende morgen: FOEI!

Wat nou als funcooking wordt gecombineerd met healthycooking. Gezond koken heeft niet alleen te maken met salades en ander groenvoer, want vanaf nu kunt u ook uw barbecue, gourmet-, bakplaat- of steengrillavond healthy maken. Verwissel het apparaat gewoon met de Infrarette, de nieuwste weg in Funcookingland.

De Infrarette verhit voedsel vanaf boven, vanuit de salamandergrill, en laat vet uit het voedsel druipen. En het vet blijft niet op de plaat liggen, die overigens niet eens zo heel warm wordt, maar vloeit allemaal naar de opvangbak onder de Infrarette. Daarnaast heeft u bij de Infrarette geen olie, boter of vet nodig omdat de warmte van boven komt. Voedsel zal dus niet aanbakken en vet zal niet verbranden op de Infrerette.

Met de Infrarette worden smaken behouden, verdwijnt de geur van verbrand vet, heeft u geen rook in huis en zult u geen last hebben van tranende ogen. Zo wordt het cooken nog funner en dat is wat we natuurlijk allemaal willen met Funcooking

Infrarette-kopen-funcooking

Funcooking

Eigenlijk is het simpel, alle soorten funcooking zijn gebaseerd op één belangrijk woord: SAMEN. Niets is natuurlijk zo leuk als iets samen met uw kinderen, familie en/of vrienden te doen. Koken verbind mensen en hoeft echt niet alleen maar een verplichting te zijn. Zoals tv-kok Rudolph van Veen altijd zegt, “Koken hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je het maar lekker maakt.”. Hierbij wil ik graag toevoegen dat je het vooral gezellig moet maken, dan komt het lekkere vanzelf wel!

Bent u benieuwd wat voor Funcooking producten voor u allemaal leuk. Kijk dan hier en ontdek de leukste funcookingproducten, waar u en uw kinderen enorm veel plezier aan zullen beleven.

Berichten

Bericht(en)

NOVISELL © 2015 Frontier Theme