Help! Welke stoomreiniger moet ik kopen?

Stoomreiniger kopen

Dé hype in schoonmaakwereld van dit moment is een stoomreiniger. Waar eerst alleen professionele bedrijven de beschikking hadden over de nieuwste manier van reinigen, is de markt de laatste jaren overspoeld geraakt met versies voor het alledaagse gezin. U ziet door het stomen het volgeplante stoomreinigerbos niet meer. Wat doet zo’n ding nou eigenlijk, waar kan ik hem voor gebruiken en welke stoomreiniger is geschikt voor mij? Essentiële vragen tijdens het aankoopproces van uw eigen stoomreiniger. 

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is simpelweg gezegd een multifunctioneel apparaat voor vervelende schoonmaakklusjes. Waar u voorheen gevaarlijke, schadelijke chemicaliën nodig had om deze schoonmaakklus te volbrengen, is tegenwoordig het gebruik van stoom al voldoende.

De steamcleaner maakt namelijk uitsluitend gebruik van de kracht van water, waterdamp welteverstaan. Waterdamp die dankzij zijn hoge temperatuur en hoge druk zelfs de lastigste schoonmaakklusjes doet en daarbij ook nog eens 99,9% van alle bacteriën doodt. Zonder het gebruik van dure schoonmaakmiddelen dus.

Dit is gelijk het grootste voordeel, want stelt u zich eens voor dat u uw kleine kinderen zonder zorgen in huis kunt laten spelen. Zonder een slot op de kasten onder de gootsteen. Ook voor uzelf is het gebrek aan chemische dampen natuurlijk een enorm pluspunt, zo wordt schoonmaken gezond. En ook al wordt de enorme financiële besparing (reken maar eens uit wat u heeft staan aan schoonmaakmiddelen) buiten ogenschouw gelaten, dan nog heeft het reinigen met stoom een enorme voorsprong.

Wat kan ik met een stoomreiniger?

Zoals eerder gezegd is de stoomreiniger een apparaat die u helpt bij de vervelendste schoonmaakklusjes. Bedenk het maar en de stoomreiniger kan u hierbij helpen. Ik maak met u een rondje door huis en kijken wat u kunt schoonmaken met een stoomcleaner.

Badkamer schoonmaken

Woonkamer schoonmaken

 • Toilet

 • Wastafel

 • Kranen

 • Voegen

 • Douchecabine

 • Bad
 • Bank

 • Tafel

 • Stoelen & Fauteuils

 • Kasten

 • Vloer

 • Verwarming

 • Gordijnen
 • Keuken schoonmaken

  Slaapkamer schoonmaken

 • Hardnekkig vuil op uw kookplaat

 • Aanslag in de wasbak

 • Vuil op de deurtjes

 • Aangekoekt eten in de oven en magnetron

 • Bacteriën op het aanrecht
 • Matras

 • Kussens

 • Dekens

 • Kleding – zoals overhemden, et cetera
 • Ramen reinigen met stoomUiteraard kunt u een stoomreiniger ook buitenshuis gebruiken voor verschillende schoonmaakklusjes. Wat te denken van de auto. U reinigt de bekleding, het dashboard, de wielen, et cetera met de kracht van stoom.

  Ook kozijnen zullen er weer als nieuw geverfd uitzien, doordat ze diep zijn gereinigd met de kracht van een stoomreiniger.

   

  Waar moet ik op letten bij de aankoop van een stoomreiniger?

  Als u eenmaal besloten heeft om een stoomreiniger aan te gaan schaffen, komt u voor de volgende klus te staan. Welke stoomreiniger is het beste voor mij? Koop ik gewoon de eerste die ik vind of kijk ik even verder naar de juiste stoomreiniger voor mij. Wordt het een goedkoper instapmodel zoals bijvoorbeeld de Aqua Laser Gold of geef ik iets meer geld uit aan een Aqua Laser UV Stoomreiniger serie of een Bissell Vac & Steam?

  Hieronder vindt u verschillende technische eigenschappen van de stoomreinigers, evenals opmerkingen waaraan ze minimaal moeten voldoen:

  Bar

  Het aantal bar geeft aan hoeveel druk er achter de stoom zit. Logisch is uiteraard dat hoe hoger de druk is, hoe grondiger er schoon zal worden gemaakt. Om goed te kunnen reinigen is het raadzaam om een stoomreiniger met minimaal ~1,5 bar aan stoomkracht te nemen.

  Watt

  Het stroomverbruik van de stoomreiniger wordt aangegeven in Watt. Ook hierbij is het logisch dat hoe hoger het wattage, hoe beter de stoomreiniger is. Alhoewel dit van minder groot belang is in de schoonmaakresultaten, wordt een stoomreiniger van 1500 Watt aangeraden.

  Reservoir

  De grootte van het waterreservoir hangt volledig af van wat u met de stoomreiniger van plan bent. Een waterreservoir van 250 ml. is redelijk klein, maar volstaat voor een half uur aan schoonmaken. Even snel de vloer stomen of de keuken doen, dan volstaat zo’n waterreservoir. Bent u echter van plan langere schoonmaaksessies te houden, dan zal een waterreservoir van 500 ml. (of meer) beter zijn.

  Uiteraard kunt u het kleinere waterreservoir weer bijvullen, maar u kunt niet direct verder met schoonmaken.

  Opwarmtijd

  De opwarmtijd van het water is afhankelijk van de grootte van het waterreservoir. Een kleinere hoeveelheid water is natuurlijk sneller aan het kookpunt gebracht dan een groter reservoir. Over het algemeen is het waterreservoir binnen 4-7 minuten op temperatuur. Afhankelijk van uw wensen en geduld kan dit uiteraard van belang zijn, maar dat is zeer persoonlijk.

  Regelbare stoom

  Zelf stoom regelenIets wat van groot belang kan zijn is de beschikking over regelbare stoom bij een stoomreiniger. Als u veel verschillende klussen wilt gaan doen met de stoomreiniger dan kan dit erg handig zijn. Niet iedere klus vereist namelijk dezelfde hoeveelheid stoom. Grondiger schoonmaakwerk heeft een hogere hoeveelheid stoom nodig, dan een snelle reiniging van bijvoorbeeld het aanrechtblad.

  Besef u dus wat u wenst te gaan doen met uw stoomreiniger. Veel klussen, kies er dan één uit met een regelbare stoom om het maximale uit het apparaat te halen.

  Accessoires

  Ook dit is afhankelijk van de manier waarop u uw stoomreiniger wenst te gebruiken. Wilt u alleen de vloer reinigen, dan heeft u al die kleine opzet- en hulpstukjes niet nodig. Maar gaat u de stoomreiniger gebruiken voor veel verschillende schoonmaakklussen, dan is natuurlijk iedere accessoire meegenomen. Kijk daarom goed naar welke accessoires u bij de stoomreiniger krijgt en wat eventuele extra accessoires kosten. Zo komt u niet voor verborgen kosten te staan.

  Welke soorten stoomreinigers zijn er?

  Stoomreinigers zijn er niet alleen in verschillende merken, ook de soorten kunnen nog als eens verschillen. Over het algemeen zijn er 3 soorten te onderscheiden:

  Handstoomreinigers

  Deze stoomreiniger zijn licht in gewicht en beschikken dan ook over een wat kleinere tankinhoud. Hiermee is deze stoomreiniger perfect voor kleine schoonmaakklusjes. Een ideaal apparaat om even naar boven te nemen en daar aan de slag te gaan. Handstoomreinigers hebben doorgaans een vermogen van 1200 – 1500 Watt en producten een stoomkracht van ongeveer 2,5 Bar. De meest handige handstoomreinigers tegen de scherpste prijzen vindt u hier!

  Vloerstoomreinigers

  Deze stoomreinigers zijn specifiek gemaakt voor het reinigen van vloeren. Ze glijden perfect over uw vloer, reinigen hem uitstekend en zijn vaak voorzien van een speciaal vormgegeven stoomkop. Hierdoor komt hij ook in de hoeken van de kamer. Vloerstoomreinigers beschikken vaak over een wat groter waterreservoir (soms wel 1 liter) en is daarom wat zwaarder. Echter zijn vloerstoomreinigers nog altijd eenvoudig de trap op te krijgen. Vloerstoomreinigers hebben doorgaans een vermogen van 1300 – 1500 Watt en produceren een stoomkracht van ongeveer 3 Bar.

  Krachtige vloerstoomreinigers voor iedere portemonnee, kijk eens in onze webshop.

  Uitneembare handstoomreiniger

  Multifunctionele Stoomreinigers

  Deze stoomreinigers ziet u vaak op tv voorbij komen. Het lijkt in eerste instantie op een vloerstoomreiniger, maar vele van hen beschikken over een uitneembare handstoomreiniger. Ideaal voor als u de stoomreiniger wilt gebruiken voor en uw vloer en de badkamer et cetera. Het waterreservoir kan nogal eens verschillen maar zijn gemiddeld zo’n 0,5 liter. De stoomkracht die ze produceren ligt doorgaans rond de 3 Bar.

  Kledingstomers

  De kleding stoomapparaten zijn speciaal gemaakt om het strijken van kleding een stuk toegankelijker en leuker te maken. Met de kracht van hete stoom worden plooien en kreukels in overhemden, shirts en broeken zonder grote moeite glas gestreken. Eigenlijk een mini stomerij bij u thuis!

  Kledingstomers hebben doorgaans een kleiner waterreservoir, zodat ze lekker handzaam zijn. De stoomuitstoot is hiertegenover weer minder krachtig en van mindere mate. Dit kan ook niet anders, want bij dezelfde stoomintensiteit als een vloerstoomreiniger zou de kleding zeiknat uit het strijken komen. NoviSell is de specialist voor uw kleding stoomapparaat!

  Wat kost een stoomreiniger?

  Het aanbod van stoomreinigers is enorm, zo ook het prijsverschil tussen verschillende merken en uitvoeringen. Een goed stoomapparaat hoeft tegenwoordig niet meer duur te zijn. Voor € 74,95 heeft u al een zeer degelijke stoomreiniger, bijvoorbeeld de Aqua Laser Gold. Uiteraard zijn er ook duurdere varianten te vinden, die waarschijnlijk ook beter zullen zijn in het schoonmaakresultaat. Uiteraard zijn er modellen die net iets extra’s te bieden hebben zoals een UV-mop stoomreiniger (€ 94,95) of een stoomcleaner met stofzuigerfunctie.

  Een kleine selectie van het aanbod stoomreinigers van NoviSell vindt u hieronder:

  Aqua Laser Gold UV Mop Stoomreiniger Bissell Vac & Steam Tobi Platinum
  Aqua Laser Gold Aqua Laser UV Mop Bissell Vac & Steam Tobi Platinum Kledingstomer
  Prijs € 74,95 € 94,95 € 219,00 € 74,95
  Merk Aqua Laser Aqua Laser Bissell Tobi
  Type Vloerstoomreiniger + handstoomreiniger Vloerstoomreiniger met UV-lamp Vloerstoomreiniger met stofzuiger Kledingstomer
  Vermogen (W) 1500 1600 1200-1600 1500
  Stoomdruk (B) 1 2 2,5 0,5
  Inhoud watertank (ml) 420 600 380 850
  Opwarmtijd ~30 seconden ~30 seconden ~25 seconden ~30-60 seconden
  Stoomtijd (min) 20 20 15 45
  Regelbare Stoom Nee Ja Ja Nee
  Extra’s
  • 10-delige accessoireset
  • 2 microvezeldoeken
  • Tapijtglijder
  • Tapijtglijder
  • 2 Microvezeldoeken
  • 2 Geurdisks
  • 2 Microvezeldoeken
  • Kalkfilter
  • Draagriem
  • Kledinghanger
  • Borstel
  Aqualaser Gold

  Aqualaser Gold
  Waves Stoomreiniger

  Waves Stoomreiniger
  Little Yello Stoomreiniger

  Little Yello Stoomreiniger
  Shark Lift Away

  Shark Lift Away
  Soort stoomreinigerMultifunctionele (uitneembare handstoomreiniger)VloerstoomreinigerHandstoomreinigerMultifunctionele (uitneembare handstoomreiniger)
  Stoomkracht (bar)22-3 (regelbaar) 42-4 (regelbaar)
  Vermogen (watt)1500150015001500
  Waterreservoir (liter)0.420,581,500,30
  Opwarmtijd~30 seconden~ 25 seconden~ 12 minuten~ 30 seconden
  Regelbare stoomneejaneeja
  Keuze voor de kleur mogelijkjaneeneenee

  Mijn stoomreiniger

  Al met al een hele berg aan informatie voor de aanschaf van uw stoomreiniger. Het is echter van groot belang dat u voor uzelf duidelijk heeft wat u wenst te gaan doen met het apparaat zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Dat zou namelijk zonde zijn. Ik raad u aan om een exemplaar aan te schaffen die voor zo veel mogelijk schoonmaakklusjes te gebruiken is. Het zal uw saaie schoonmaakleven nieuw leven inblazen en alleen maar vergemakkelijken.

  Gaat u de stap zetten en wilt u zo snel mogelijk een stoomreiniger in huis hebben. NoviSell heeft een breed assortiment aan goede stoomreinigers direct uit voorraad leverbaar. Dat betekent dat u morgen al kunt genieten van uw eigen stoomreiniger. Ook voor de beste handstoomreinigers gaat u naar NoviSell en kunt u dus morgen al in huis hebben!

  Berichten

  Bericht(en)

  NOVISELL © 2015 Frontier Theme